Максим Бурбак: Час мораторію на продаж земель треба використати для створення якісного законопроекту про їх обіг (відео)
четвер, 20 грудня 2018, 18:57

"Народний фронт" підтримує мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до липня 2020 року. За цей час уряд має розробити законопроект з прозорими механізмами продажу землі.

Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції "Народний фронт", автор законопроекту №9355-4 про зміни до Земельного кодексу щодо продовження заборони на відчуження земель сільськогосподарського призначення Максим Бурбак.

"Народний фронт" виступає за вільний обіг землі, який буде чітко врегулюваний законодавством. Ми будемо голосувати за продовження мораторію до 2020 року", - сказав він.

Бурбак пояснив, що 2019-й - рік президентських і парламентських виборів і всі політичні сили "будуть використовувати цю тему, щоб здобувати електоральні переваги".

"Ми вважаємо, що треба пройти президентські і парламентські вибори, сформувати коаліцію і уряд. І в моєму законі прописано, що новий уряд повинен до 2020 року розробити законопроект про вільний обіг землі. Верховна Рада наступного скликання повинна його прийняти - і тоді вже в липні 2020 року може бути знятий мораторій, коли ми будемо мати чіткі прозорі правила",  - підкреслив Максим Бурбак.

Він наголосив, що "Народний фронт" передбачає, які норми повинні бути відображені в законодавстві про обіг землі.

і норми будуть передбачати, що право власності на землю мають лише громадяни України. Треба обмежити кількість землі і в одні руки, треба створити держагентство, яке буде посвідчувати договори купівлі-продажу землі для того, щоб наші фермери і сільські господарства були захищені і мали можливість отримати землю",  - резумував керівник фракції.   


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua