Максим Бурбак: Додаток до коаліційної угоди має бути спільним документом, який визначатиме роботу коаліції і коаліційного уряду на 2016 рік (відео)
п’ятниця, 29 січня 2016, 10:21

Перше засідання робочої групи з підготовки Додатку до коаліційної угоди відбудеться сьогодні о 13:00.

Про це повідомив Голова фракції ”Народний Фронт” Максим Бурбак під час брифінгу у  Верховній Раді.

Депутатські фракції коаліції повинні були визначитись зі своїми представниками до цієї робочої групи.

“Цей додаток стане зобов’язуючим документом з чітким графіком виконання та послідовністю кроків. Він буде обов’язковим і для голів фракцій, і для народних депутатів, для комітетів Верховної Ради і в тому числі для міністрів коаліційного уряду, - наголосив Максим Бурбак.

Він також зазначив, що робоча група повинна напрацювати в додатку і механізм оперативного і ефективного розгляду законопроектів, які будуть вноситись чи вже внесені Урядом.

“Ми починаємо спільну важливу справу. Впевнений, що для цього варто знизити градус дискусії і приступити до підготовки Додатку до коаліційної угоди. Це має бути наш спільний документ, який визначатиме роботу коаліції і коаліційного уряду на 2016 рік. Зараз Україна потребує від нас спільної і продуктивної праці. Маємо чути одне одного і дослухатися”, - підкреслив Голова фракції “Народний фронт".

Він також наголосив, що тема проведення референдуму остаточна і не підлягає дискусії.

“Українці мають виняткове право визначати якою повинна бути нова українська Конституція у новій європейській Україні. Це записано у статті 5 чинної Конституції. Це має бути новий  суспільний договір між громадянами і владою, яку вони обрали: про розподіл прав і відповідальності всередині влади; про взаємини між центром і регіонами; про засади створення нового чесного і справедливого суду; а головне - про чітку геополітичну мету України – стати членом Європейського Союзу та НАТО”, - зазначив Голова фракції.

Ці питання, на переконання Максима Бурбака, повинні об’єднати демократичні сили українського парламенту і президента.

У свою чергу, перший заступник голови Комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник зауважив, що «коаліція і зобов’язання в межах коаліції задумувалися як зобов’язання взаємні між Урядом і парламентською більшістю».

«Уряд і є цією парламентською більшістю. Коли ми ініціюємо укладення цього додатку до коаліційної угоди, ми якраз це і маємо на увазі: Уряд і парламентська більшість – це одне і теж саме. Наші зобов’язання є взаємними, і ми повинні підтримувати діяльність Уряду максимально тривалий час в рамках цієї Верховної Ради для того, щоб забезпечити стабільність України. І ми цього доб’ємося. Це є наша принципова позиція!», - заявив Пинзеник.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua