Максим Бурбак: Фальсифікатори вже не гребують жодними засобами (відео)
середа, 16 травня 2018, 11:36

Численні фальсифікації під час виборів до об’єднаних територіальних громад свідчать про необхідність прийняття законодавчої норми про посилення відповідальності за махінації під час виборів.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт", депутат-мажоритарник від 204 виборчого округу Максим Бурбак.

"Надзвичайно важливо якнайшвидше законодавчо закріпити посилення кримінальної відповідальності за махінації під час виборів", - наголосив він.

Парламентар повідомив, що у Верховній Раді вже лежить урядовий законопроект, ініціатором якого є міністр внутрішніх справ, представник «Народного фронту» Арсен Аваков. У документі передбачені покарання і за підкуп голосів, за їх продаж та за махінації з бюлетенями.

"Треба нарешті започаткувати реальні механізми покарання за виборчі порушення, і ввести  реальну відповідальність тих, хто скуповує голоси і тих, хто продає майбутнє своїх дітей і нашої держави", - підкреслив Максим Бурбак.

Він також навів приклади фальсифікацій: "каруселі з підвозом виборців, зростання ціни виборчого голосу".

"Фальсифікатори, щоб дістатись до влади навіть у маленькому селі, не гребують ніякими засобами. Опонентів залякують ще на старті передвиборчої компанії і змушують відмовитись від участі у виборах, або йти від їхньої політичної сили. Переможців, які всупереч всьому виграли навіть без махінацій – намагаються знищити вже постфактум через суди, а то й фізично", - зазначив Максим Бурбак.

"Наведу приклад своєї Чернівецької області. 204 виборчий округ, місто Заставна. Обраному міському голові Василю Радишу, якому громада вдруге довірила керувати містом, спалили майно, яке належало його дружині", - розповів Максим Бурбак вкотре наголосивши на необхідності прийняття законодавчих змін щодо посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua