Максим Бурбак: Фракції коаліції несуть спільну відповідальність за країну (відео)
понеділок, 1 лютого 2016, 12:03

Уряд затвердив звіт про свою діяльність і передав його до парламенту згідно регламенту.

Про це повідомив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час засідання Погоджувальної ради.

"Сьогодні Уряд передав звіт до Верховної Ради згідно регламенту і депутати зможуть з ним ознайомитись. Зауважу, що не зважаючи на те, що звіт Уряду був лише місяць тому, Уряд готовий знову звітувати. Ми пропонуємо запросити кожного міністра для звіту: чи в комітетах, чи в парламентській залі – давайте визначимось", - сказав голова фракції.

Він підкреслив, що програма дій Уряду була побудована на основі коаліційної угоди і чітко виконувалася коаліційним урядом. Водночас, робоча група з написання додатку очікує звіт і від комітетів Верховної Ради щодо виконання коаліційної угоди.

"Усі фракції коаліції повинні усвідомити, що ми несемо спільну відповідальність за країну. У першу чергу - це відповідальність Президента і Прем'єра та їхніх фракцій", - підкреслив Максим Бурбак.

Він також зазначив, що "Народний фронт" пропонує фракціям обговорити кадрові призначення і запропонувати Прем'єр-міністру по три кандидатури на кожну посаду, з якими потім визначити найкращого міністра.

"Торги за портфелі і шантаж про вихід з коаліції - неприйнятний. Наголошу, якщо фракція не голосує за Державний бюджет два роки поспіль або не голосує закони, які є в коаліційній угоді - це значить, що фракція не в коаліції, а є опозицією до коаліції. Тому, колеги, час вже визначитись, на якому боці ви є", - наголосив Бурбак.

Він нагадав, що в регламенті Верховної Ради є чітка процедура за постанову про недовіру Уряду - це 150 підписів народних депутатів під постановою і 226 голосів в сесійній залі під час голосування.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua