Максим Бурбак: Громадськість очікує на Генпрокурора-реформатора (відео)
п’ятниця, 15 квітня 2016, 09:03

В суспільстві існує великий запит на Генпрокурора, який проведе реформу цієї структури.

Про це заявив Голова фракції “Народний фронт” Максим Бурбак в ефірі телеканалу "1+1".

“У понеділок на Погоджувальній раді ми звернулись до Президента, щоб він не зволікав з поданням кандидатури на Генпрокурора. Зараз існує великий запит громадськості на Генпрокурора, який буде проводити реформу. Тому, що реформа не була проведена”, - сказав Бурбак.

Він нагадав, що парламент дозволив проводити конкурсний відбір на посади місцевих прокурорів кандидатам з юридичною освітою, але без досвіду роботи в прокуратурі. Проте, ніхто з таких кандидатів не пройшов конкурс.

“Жодна нова  людина не стала місцевим прокурором. Тобто значить не правильно зробили, чи не правильно провели”, - наголосив Голова фракції.

Максим Бубак переконаний, що на посаду Генерального прокурора має бути конкурс з кількох кандидатур.

“У мене буде для них багато запитань. Наприклад, коли будуть доведені до суду злочини по Майдану? Зараз багато учасників АТО судять і несправедливо судять – треба в цьому розібратись. Коли нарешті будуть доведені до суду злочини прибічників Януковича, які зараз сидять в сесійній залі, в Опоблоці?” -  зазначив  Бурбак.

“Наприклад, питання фальсифікації виборів у 2014 році колишнім головою Чернівецької ОДА Папієвим. Справа з обласної прокуратури в липні 2014 року  передана в Генеральну прокуратуру. І все – немає нічого”, - наголосив народний депутат.

Він відзначив, що результатом реформи Генеральної прокуратури має бути створення органу, який займатиметься представництвом і захистом прав громадян в судах.

“Щоб ніякого кримінально-процесуального нагляду не було. Є в нас НАБУ, НАЗК, ДБР. Тому новий Генпрокурор повинен поставити крапку в дискусіях, що Генпрокуратура є нібито каральним органом”, - резюмував Голова фракції «Народний фронт».

 

 

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua