Максим Бурбак: Інформаційна безпека України повинна бути на рівні військової (відео)
вівторок, 18 вересня 2018, 09:55

"Народний фронт" виступає з ініціативою створити в українському законодавстві нормативний акт, який викриватиме агентів впливу держави-агресора, якою є Російська Федерація.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

Народний депутат нагадав, що в Сполучених Штатах Америки завдяки подібному закону вдалось, зокрема, викрити втручання Росії у вибори президента США та викрити російський пропагандистський канал "Russia Today".

"Відповідно до цього закону, у 2017 році були застосовані санкції і телеканал "Russia Today", який поширює фейки про Україну, тепер викрито і громадяни Америки знають, що канал є рупором Кремля, є російським каналом. І не можна маніпулювати, нібито це свобода слова", - наголосив Максим Бурбак.

"Завдячуючи цьому закону було виявлено, що Пол Манафорт не зареєструвався як платник податків і вийшли на те, що Росія втручалась у вибори в США", - нагадав він.

Максим Бурбак підкреслив, що важливо захистити вибори в Україні і не допустити будь-якого впливу з боку країни-агресора.

"Я думаю, усі поділяють думку, що Росія буде втручатись у виборчий процес у 2019 році: як вибори президента, так і парламентські. І ми повинні зробити все, щоб інформаційна безпека держави була на такому ж рівні, як і безпека на Сході України", - зазначив керівник фракції "Народний фронт".

Він підкреслив, що цей законопроект стосуватиметься виключно тих організацій та ЗМІ, які працюють на країну-агресора.

"Народний фронт" відстояв, аби в законодавстві України було визнано, що Росія є агресором. І цей законопроект про реєстрацію публічних агентів країни-агресора - Росії", - наголосив Максим Бурбак.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua