Максим Бурбак: Корупція в оборонці не мала б шансів, якби три роки тому із закону про прозорість держпідприємств не вилучили ОПК
вівторок, 19 березня 2019, 13:48

У 2015 році уряд Арсенія Яценюка запропонував парламенту законопроект про прозорість державних компаній, спрямований на знищення корупції, у тому числі на оборонних підприємствах.

Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

Він підкреслив, що якби цей законопроект вступив у дію у вигляді, який був запропонований урядом Арсенія Яценюка, корупція у оборонній сфері не мала б шансів.

"Хочу нагадати, що ще в 2015 році Кабінет Міністрів Арсенія Яценюка подав у парламент законопроект №3062, який збільшував прозорість державних компаній. Це стосувалося і підприємств "Укроборонпрому". Це було б запобіжником для можливих корупційних схем. Якби ініціативи уряду Арсенія Яценюка вступили в дію у тому вигляді, як було запропоновано, цієї ганьби ми б сьогодні не мали", - підкреслив Максим Бурбак.

Довідково.

Законопроект 3062, ініційований Кабінетом Міністрів Арсенія Яценюка, був прийнятий парламентом у лютому 2016 року. Він запроваджував прозорість діяльності всіх підприємств, у тому числі підприємств оборонно-промислового комплексу. Після накладення вето та повторного розгляду законопроекту із переліку підприємств, які підпадали під дію закону, було вилучено підприємства ОПК.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua