Максим Бурбак: Ми вимагаємо прозорого та публічного обговорення кандидатур на заміну міністрів (відео)
вівторок, 2 лютого 2016, 11:02

Фракція "Народний фронт" звертається до колег по коаліції відкрито обговорити кадрові призначення в Уряд і запропонувати прем'єр-міністру по три кандидатури на кожну посаду.

Про це заявив Голова фракції Максим Бурбак, виступаючи в парламенті.

"Я прошу колег зважено і ретельно відбирати кандидатури, щоб потім не звинувачувати уряд у поганій роботі. Ми вимагаємо прозорого, публічного обговорення кандидатур на заміну міністрів: і тих, хто подав заяву, і тих, хто не справляється з обов’язками. Запропонуйте хоча б по три кандидатури на посаду і давайте публічно, разом з громадськістю їх обговоримо", - закликав Максим Бурбак.

Він також наголосив, що за останній рік 4 рази розпочинався процес внесення змін до Конституції.

"Перше - зняття недоторканності з депутатів. Це треба проголосувати, і фракція "Народний фронт" віддасть всі голоси за зняття недоторканності. Друге - це питання Рахункової палати. Потім ми розглядаємо зміни щодо децентралізації, а сьогодні будемо розглядати питання щодо реформи суддівської гілки влади", - підкреслив Голова фракції "Народний фронт", зауваживши, що "нова Конституція повинна стати новим суспільним договором, який буде схвалений українським народом на всеукраїнському референдумі".

Він також наголосив, що усі фракції коаліції повинні усвідомити спільну відповідальність за країну.

"Не можна, щоб політичні інтереси, торги за портфелі і шантаж про вихід з коаліції були головними темами парламенту і впливали на його роботу. Це насамперед шкодить Україні", - резюмував Максим Бурбак. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua