Максим Бурбак на зустрічі з Ангелою Меркель: Необхідно розпочати міжнародну моніторингову місію в Азовському морі
четвер, 1 листопада 2018, 18:33

У четвер, 1 листопада, відбулася зустріч Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та голів депутатських фракцій з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, в якій взяв участь керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

Він відзначив значний внесок уряду Німеччини та Ангели Меркель в допомозі Україні: "Хочу подякувати Вам за підтримку України в її боротьбі проти російської агресії та допомогу Німеччини у процесах реформування нашої країни".

Максим Бурбак також наголосив на необхідності продовження і розширення санкцій проти Росії, зокрема впровадження секторальних санкцій.

"Ми також вітаємо вашу ініціативу щодо запровадження миротворчої місії на Донбасі. І в цьому контексті важливо, щоб у 2019 році, будучи непостійним членом Радбезу ООН, ви займали жорстку позицію щодо миротворчої місії, яка повинна бути розташована не на лінії розмежування, а на державному кордоні  України і Росії", - сказав Бурбак.

Він також звернувся до Канцлера Німеччини щодо необхідності створення міжнародної моніторингової місії в Азовському морі, яка слідкуватиме за дотримання морського права.

"Бачимо загострення ситуації в Азовському морі, зупиняються міжнародні торгові судна. Росія робить усе, щоб ізолювати наші порти,  які також є рушійною силою нашої економіки. Тому вважаємо, що треба розпочати міжнародну моніторингову місію в Азовському морі, яка буде стежити за дотриманням міжнародного морського права, виявляти й документувати факти порушення морського кордону нашої держави. І в судах ми будемо відстоювати інтереси України", - наголосив керівник фракції "Народний фронт".

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua