Максим Бурбак: Нарешті світ переконується, що “російський ведмідь” наробить клопоту в усіх посудних лавках (відео)
середа, 21 березня 2018, 20:55

Парламент повинен прийняти постанови, ініційовані “Народним фронтом”, про недопущення будівництва “Північного потоку-2” та невизнання виборів російського президента.

Про це в ефірі одного з телеканалів наголосив керівник фракції Максим Бурбак. Від підкреслив, що політична позиція України у цих питаннях є потужним сигналом для всього світу.

“Постанова (про “Північний потік-2”. – Ред.) була зареєстрована “Народним фронтом” минулого тижня. Ми бачимо, як США, країни Європи роблять заяви, що будуть вводитися санкції. Натомість треба і позиція України, і Верховної Ради”, - підкреслив він.

“Північний потік-2” - це газовий зашморг для всієї Європи. Ми його позбулися завдячуючи рішенню 2014 року. Не закуповуємо російський газ, не платимо країні-агресору. Але Європа прямує туди. І це пряма загроза національній безпеці Європи”, - додав Максим Бурбак.

Керівник фракції нагадав, що в разі запуску “Північного потоку-2” до бюджету України зменшяться надходження в сумі приблизно 3 млрд доларів щорічно.

“Цей проект - це антисловацький, антипольський, антиукраїнський, антиєвропейський проект”, - сказав Максим Бурбак.

Він також підкреслив, що увесь світ переконався у підступних злочинних діях РФ.

“Тепер, коли вони відчули втручання Росії у вибори США, в Брексіт, в проведення референдуму у Нідерландах, коли російська агентура вбиває і наражає на небезпеку британців - вони розуміють, що Росія вже не та демократична країна, з якою можна легко вести торги”, - підкреслив Максим Бурбак.

“Вони бачать, і Північноатлантичний Альянс також говорить, що українська армія зараз стримує ворога, що треба допомагати… коли було прийнято рішення Америкою щодо виділення грошей для закупівлі озброєння, врешті-решт ті ж “Джевеліни”. Тобто, нарешті світ розуміє і пересвідчується, що “російський ведмідь” наробить клопоту в усіх посудних лавках”, - додав керівник фракції.

Відтак “Народний фронт” наполягає на прийнятті постанов для потужного сигналу західним партнерам.

“Чому я наполягаю, щоб постанови “Народного фронту” були невідкладно розглянуті? Тому що це сигнал нашим західним партнерам. Бо деколи вони кажуть: “Ну, якщо ви самі не визнаєте ці вибори нелегітимними, то чому ми повинні це робити за вас – вашу домашню роботу?”.

“Тому наша політична позиція така: санкції України, розірвання договорів, не займатися торгівлею – і це є приклад для них”, - резюмував керівник фракції.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua