Максим Бурбак: "Народний фронт" вимагає прийняття закону про спецконфіскацію коштів Януковича (відео)
четвер, 22 вересня 2016, 11:13

"Народний фронт" наполягає на прийняті сьогодні закону про спецконфіскацію грошей Януковича.

На цьому наголосив Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час спілкування з журналістами. 

"Головна вимога фракції "Народний фронт" сьогодні – прийняття законопроекту, який було розроблено Міністерством юстиції, який схвалили наші колеги з Євросоюзу, для того, щоб розпочати процедуру повернення грошей, вкрадених Януковичем", - зазначив Максим Бурбак.

Він нагадав, що 40 млрд гривень були знайдені і заарештовані 1,5 роки тому Урядом Яценюка і розміщені на рахунках державних банків.

"Верховна Рада не спромоглася за цей період знайти механізм повернення цих грошей в бюджет", - підкреслив Голова фракції "Народний фронт".

"Ми розробили законопроект №5088 за яким ці конфісковані гроші повинні бути розподілені таким чином: 50% на підвищення обороноздатності та безпеки, а 20 млрд. грн на одноразові виплати понад 9 млн пенсіонерам, які отримували мінімальні пенсії. Ми пропонуємо їм видати по 1130 грн. А трьом мільйонам працівникам бюджетної сфери зробити одноразову виплати 1400 гривень", - повідомив народний депутат.

"Це бодай маленьке врегулювання тої великої несправедливості. Тому що гроші Янукович вкрасти зумів, ми їх знайшли, заарештували,  але не можемо знайти механізми їх повернення. Я звертаюсь до колег з усіх фракцій голосувати за цей законопроект. Ті, хто не будуть голосувати, - це поплічники Януковича", - наголосив Бурбак.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua