Максим Бурбак: "Народний фронт" виступає за відкритий процес у "справі Саакашвілі" (відео)
вівторок, 5 грудня 2017, 19:00

"Народний фронт" очікує на відкритий і чесний процес у "справі Саакашвілі".

Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції Максим Бурбак.

"Ми вимагаємо від Генеральної прокуратури, СБУ та інших правоохоронних органів відновити силу закону і права в нашій країні, провести чесний суд. Ми будуємо правову державу. Тож давайте діяти згідно закону, а не тікати від правосуддя. Ми вимагаємо від прокуратури відкрити публічний судовий процес", - наголосив він.

"Я можу відкрито й публічно заявити: нарешті маски знято, і вся фальш, яка відбувається в цьому залі останні три роки, була показана всьому українському народу. Тепер ми по-новому можемо усвідомити і осмислити ті історичні події, які відбувалися останнім часом в нашій країні",  - сказав Максим Бурбак.

Він нагадав про спекуляції проти "Народного фронту" та зрив процесу приватизації Одеського припортового заводу.

"Нарешті ми тепер бачимо, чому був такий шалений спротив спецконфіскації, яку пропонував "Народний фронт" і півтора року тут її відстоював. І Генеральна прокуратура забрала гроші банди Януковича і персонально у Курченка. Тепер ми розуміємо, кому потрібно було запалювати димові шашки, а нашому колезі Тетеруку треба було їх виносити з цього залу. Тепер нам відомо, чому було зірвано відкритий публічний міжнародний конкурс по приватизації Одеського припортового заводу. Тому що Курченко хоче його собі повернути", - наголосив керівник фракції.

"Тепер ми розуміємо, хто дестабілізував ситуацію в країні та виконував замовлення на зняття Уряду Прем'єр-міністра Яценюка. Тепер нам зрозуміло, що ми тоді вчинили правильно. Державницьке, відповідальне рішення Прем'єр-міністра Яценюка врятувало державу", - підкреслив Бурбак.

"І ті особи, що сьогодні вчиняли незаконні дії, повинні відповідати, як і повинні нести політичну відповідальність", - наголосив керівник фракції.

Він підкреслив, що реванш прихильників Януковича відбувся вже в Чернівецькій міській раді за підтримки фракції, політичні сили якої представлені у парламенті.

"Я можу вам нагадати останній приклад - голосування за секретаря Чернівецької міської ради, "смотрящого" від Фірташа в Чернівцях під час Януковича. Як ці дві фракції, які тут поливали слізьми цю трибуну, піддалися на вмовляння колишніх "смотрящих" Януковича і проголосували за відновлення "регіоналів" в Чернівецькій міській раді. Ось це ваші дії",  - підкреслив Бурбак.

"Не розказуйте нам. Не сійте політичну ворожнечу в державі і не годуйте людей політичним сміттям. "Народний фронт", наші колеги по коаліції зроблять все для того, щоб верховенство права і закону було відновлено, і зроблять все для того, щоб не було кровопролиття на вулицях", - заявив він. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua