Максим Бурбак: "Народний фронт" вітає ініціативу Президента і його фракції взяти відповідальність на себе та запропонувати кандидатури нового прем’єра
вівторок, 15 березня 2016, 11:52

Фракція "Народний фронт" вітає ініціативу Президента і його фракції взяти на себе відповідальність та запропонувати кандидатури нового прем’єр-міністра.

Про це заявив голова фракції Максим Бурбак, виступаючи з парламентської трибуни.

"Два роки наша фракція стояла монолітом за те, щоб дати можливість країні змінюватися, в той час, коли інші грішили публічними приниженнями і ганебною поведінкою. І ось, нарешті, вчора були почуті наші заклики до конструктиву і партнерського діалогу у вирішенні політичної кризи. Ми вітаємо ініціативу Президента і його фракції взяти відповідальність на себе та запропонувати кандидатури нового прем’єр-міністра", - відзначив Максим Бурбак.

Він наголосив, що фракція "Народний фронт" підтримує чинний Уряд, однак готова розглядати і конкретні пропозиції щодо формування нової коаліції, нової програми дій Уряду, а також кандидатури нового прем’єра та міністрів.

"Народний фронт" готовий брати участь у переговорах зі створення нової коаліції, обговорювати пропозиції щодо нового уряду і підтримувати дії проєвропейської парламентської більшості. Прикро, що фракції "Сомопоміч" та "Батьківщина" відмовились повернутись до коаліції "Європейська Україна" чи до нової коаліції і брати на себе відповідальність за країну", - підкреслив Максим Бурбак.

"Ми вважаємо неприпустимим розгортання тупикового сценарію. А саме – нав’язування відставки діючого Уряду з метою створення вакууму виконавчої влади, який буде заповнений випадковими людьми. Відставка попереднього Уряду може відбуватися лише з негайним призначенням наступного", - заявив голова фракції.

Він підкреслив, що "Народний фронт" завжди чинив чесно і відповідально у коаліції "Європейська Україна" і очікує такої ж поведінки від партнерів: "Нам не соромно подивитися в очі нашим партнерам. І як учасники коаліції ми розраховували і розраховуємо на чесну поведінку колег з коаліції "Європейська Україна".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua