Максим Бурбак: "Народний фронт" завжди стоятиме на захисті інтересів місцевого самоврядування (відео)
вівторок, 23 квітня 2019, 17:28

Чернівецький окружний адміністративний суд визнав незаконним рішення Чернівецької міськради про дострокову відставку міського голови Олексія Каспрука. Обраний народом мер поновлений на посаді.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак з трибуни парламенту.

Однак, за його словами, ситуація з незаконним усуненням міського голови з посади може повторитися, тому необхідні перевибори міськради.

"В міській раді Чернівців залишається та сама профірташівська більшість - це 29 депутатів-запроданців, які в липні 2018 року протиправно усунули мера. Впевнений, що під час нової сесії міськради вони спробують знову усунути Олексія Каспрука", - зауважив керівник фракції. 

"Звертаюсь до колег, які увесь цей час покривали родичів в Чернівецькій міській раді і потурали наступу на місцеве самоврядування. Ви вже розкрутили маховик ненависті з боку чернівчан. Навіть якщо вони знайдуть себе у свіжих політичних проектах, люди все одно це будуть пам'ятати. Ви вже себе показали", - підкреслив Максим Бурбак. 

Він зазначив, що за 9 місяців без мера місто перетворили в руїну.

"За 9 місяців господарювання у Чернівцях секретаря міської ради, головного фірташівця Буковини Василя Продана місто перетворилось в руїну. Розриті дороги, утворились фіктивні управительські фірми, дерибан землі, бардак, корупція і стагнація. Понад 300 млн грн неефективного використання коштів місцевого бюджету і суцільне розчарування чернівчан. Невже так можна ненавидіти своє рідне місто?", - обурився Максим Бурбак.

Керівник фракції "Народний фронт" повідомив, що звертатиметься до правоохоронних органів та Державної аудиторської служби з вимогою провести перевірку діяльності Чернівецької міської влади за період з липня 2018 року по сьогодні.

"Весь цей наступ на місцеве самоврядування можна було вже давно зупинити. У Верховній Раді майже 2 роки зареєстрований проект Постанови про перевибори Чернівецької міської ради авторства мого і  Миколи Федорука. Скільки разів я звертався з цієї трибуни, розказував про проблеми чернівчан і афери, які запустили запроданці в Чернівцях", - сказав Максим Бурбак.

"Не можна пасивно спостерігати як реваншисти нищать народне волевиявлення, як нехтуються закони, як місто Чернівці грабують і топлять у фірташівському феодалізмі", - наголосив парламентар.

"Народний фронт" завжди стояв та стоятиме на захисті інтересів місцевого самоврядування. Наголошую: дочасні вибори - це абсолютно законний, передбачений Конституцією захисний механізм. Наша реформа місцевого самоврядування дала громадам небувалі ресурси й повноваження. Тепер парламент має вимагати від місцевих депутатів законослухняності та відповідальності. Покажемо мешканцям міст і сіл, що Верховна Рада здатна захистити їхні інтереси", - зазначив Максим Бурбак.

Керівник фракції "Народний фронт" звернувся до Голови Верховної Ради Андрія Парубія із закликом поставити на голосування Постанову про перевибори Чернівецької міської ради.

"Звертаюсь до Голови парламенту якнайшвидше поставити на голосування Постанову,  після того як ми приймемо Закон про державну мову. Закликаю колег, які дійсно сповідують демократичні цінності, підтримати її позитивним голосуванням", - звернувся він до народних депутатів, додавши, що голосування очікують і ще понад 180 постанов про перевибори у місцевих радах по Україні.

Також Максим Бурбак привітав чернівчан з поверненням на посаду законно обраного народом міського голови Олексія Каспрука.

"Справедливість є і за неї варто боротись!"- наголосив Максим Бурбак.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua