Максим Бурбак: Нелегітимна влада в Росії – це сигнал для продовження та розширення санкцій (відео)
понеділок, 19 березня 2018, 21:22

Постанова про невизнання Україною виборів президента Росії, яку ініціював “Народний фронт”, – це чіткий сигнал антипутінській західній коаліції, що санкції проти країни-агресора необхідно продовжувати.

Про це під час програми “Свобода слова” на ICTV наголосив керівник парламентської фракції “Народний фронт” Максим Бурбак.

Він підкреслив, що вибори президента Росії оголосила нелегітимна Дума, вибори до якої проходили на території анексованого Криму, відтак і її рішення нелегітимні.

“Я впевнений, що парламент проголосує за цю постанову. Всі правові наслідки, які будуть прийматися (російською владою. – Ред.), будуть нелегітимні. Це чіткий сигнал нашим колегам, антипутінській західній коаліції про те, що санкції з країни-агресора не можна знімати. Їх лише треба розширювати і поглиблювати”, - підкреслив Максим Бурбак.

Він висловив впевненість, що парламент підтримає постанову “Народного фронту” про невизнання виборів російського президента.

“Росія є країною-агресором. Годі перед ними “розшаркуватись” і грати в “замолювання” ворога. Після чергових подій у Великобританії світ вчергове переконався, що таке є Росія”, - зазначав Максим Бурбак.

На питання ведучого щодо переговорів української влади з нелегітимною владою РФ Максим Бурбак наголосив, що такі зустрічі потрібно проводити в міжнародних форматах за участю інших країн, зокрема необхідно повернутися до переговорів у Будапештському форматі.

“Президент України, який відповідає за зовнішню політику, повинен це робити, адже треба звільняти полонених. Треба це робити в міжнародному форматі, в Нормандському форматі. Повертаємось до Будапештського формату, де Росія, як його учасниця, визнавала суверенність і непохитність кордонів України”, - наголосив Максим Бурбак.

Він також додав, що прийняті парламентом заяви, де не визнається легітимність російської влади, стануть основою під час формування великого позову України.

“Після перемоги України у війні з Росією - а я в це вірю - ми будемо вимагати від Росії матеріальне відшкодування всіх збитків, які були завдані в окупованому Криму і на Донбасі. Це буде наша відповідь”, - резюмував Максим Бурбак.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua