Максим Бурбак: Треба захистити інформаційний простір України від Кремля (відео)
понеділок, 1 жовтня 2018, 12:27

"Народний фронт"  вимагатиме прийняти законопроекти щодо прозорості медіавласності, заборони російської участі в українських ЗМІ та розширення повноважень Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Про це на Погоджувальній раді заявив керівник фракції Максим Бурбак.

"Народний фронт" вимагатиме ставити на голосування під час цієї сесії законопроекти щодо прозорості медіавласності, щодо заборони російської участі в ЗМІ, щодо розширення повноважень Нацради з питань телебачення та радіомовлення. Необхідно запровадити кримінальну відповідальність за заперечення факту російської агресії", - наголосив він.

Максим Бурбак підкреслив, що позиція фракції - захистити інформаційний простір України від Кремля напередодні президентських виборів.  Він наголосив, що петиція на сайті Верховної Ради щодо заборони "112 каналу" та "NewsOne" вже набрала необхідних 25 тисяч голосів."Це – вимога суспільства. Вже 25 тисяч українців підписали петицію на сайті Верховної Ради про заборону телеканалів "NewsOne" і "112". Це сигнал це лише парламенту, а й Нацраді з питань телебачення і радіомовлення, спецслужбам та Генпрокуратурі. СБУ та інші органи повинні розкрити шляхи фінансування пропутінських ЗМІ, які неприховано працюють на капітуляцію  України перед Росією", - наголосив він."Нам, безумовно, треба ухвалити новий закон про вибори. Але якщо Кремль буде й надалі контролювати наш медіапростір, то ворог істотно спотворить волевиявлення", - підкреслив Максим Бурбак.

Він також наголосив, що СБУ повинна провести офіційне розслідування щодо Медведчука і надати суспільству і парламенту повну інформацію щодо цього.

"Медведчук веде цілеспрямовану, тривалу підривну діяльність проти української державності. Посередником у звільненні заручників не може бути людина, яка публічно виправдовує викрадачів цих заручників. Яка діє в інтересах іншої сторони переговорів – Кремля", - наголосив керівник фракції.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua