Максим Бурбак: Об’єднані територіальні громади чекають від парламенту на ухвалення держбюджету (відео)
понеділок, 21 грудня 2015, 11:59

Верховна Рада повинна проголосувати за держбюджет до нового року, щоб не ставити під загрозу фінансування АТО, опалювальний сезон та виконання соціальних зобов’язань держави.

Про це заявив Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час Погоджувальної ради.

Зокрема, він підкреслив, що найбільше від прийняття бюджету залежать новостворені об’єднані територіальні громади.

"Ми не можемо зірвати процес децентралізації. Ми повинні зайти в новий рік з бюджетом, тому що розмови про те, що можна фінансувати 1/12 в січні – це неприпустимо. У нас уже створено 159 об’єднаних територіальних громад. Там проведено вибори. Громади  чекають від нас бюджету", - наголосив Голова фракції.

Він також підкреслив, що в бюджеті повинні бути обов’язково враховані вимоги МВФ.

"У нас немає часу на суперечки. МВФ вкотре нагадав - якщо Верховна Рада не затвердить держбюджет на 2016 рік з дотриманням їхніх вимог – ми не отримаємо третій транш кредиту. Ми повинні розуміти, що це поставить під загрозу фінансування АТО, проходження опалювального сезону, своєчасну виплату пенсій і зарплат, виконання інших соціальних зобов’язань держави", - зазначив Максим Бурбак.

Він зауважив, що через 10 днів Україна матиме зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, додавши, що це спільне досягнення української громади.

"Нас об’єднує спільна мета – Європейська Україна. Таким має бути пріоритет спільної команди – Парламенту, Президента та Уряду", - наголосив Максим Бурбак.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua