Максим Бурбак: Верховна Рада має заслухати керівництво ГПУ, СБУ та Нацполіції щодо розслідування справи Гандзюк (відео)
вівторок, 6 листопада 2018, 11:13

Фракція "Народний фронт" вимагає заслухати в парламенті керівників ГПУ, СБУ та Національної поліції щодо розслідування вбивства Катерини Гандзюк.

Про це керівник фракції Максим Бурбак заявив з трибуни парламенту.

"Фракція "Народний фронт" підтримує запрошення до парламенту Генпрокурора, Голови СБУ та Голови Національної поліції. Сьогодні ми повинні почути інформацію керівників цих правоохоронних органів щодо розслідування справи про вбивство Катерини Гандзюк", - наголосив він.

"З часу нападу на Катерину минуло три місяці. Національна поліція по гарячих слідах встановила й заарештувала людей, які обґрунтовано підозрюються в цьому вбивстві. Громадськість давно почула їх імена: Торбин, Горбунов, Васянович, Вишневський, Рябчук. Однак ми хочемо почути прізвища замовників. Ще раз наголошую: виконавці і організатори встановлені", - підкреслив Максим Бурбак.

Він додав, що рішенням прокуратури робота по замовниках виділена в окреме провадження, яке передане до Служби безпеки України.

"Вимагаємо від СБУ якнайшвидше встановити замовників і посадити їх на лаву підсудних. Поруч з виконавцями і організаторами", - заявив керівник фракції.

Він також додав, що "Народний фронт" визначився, хто представлятиме фракцію в парламентській ТСК щодо розслідування цієї резонансної справи.

"Вчора на засіданні фракції ми визначили трьох депутатів, яких делегуємо для роботи в парламентській ТСК, яка розслідуватиме напади на активістів. І сподіваємося, що її робота буде продуктивною. Я закликаю усі сторони утриматися щодо надмірної політизації роботи цієї комісії", - резюмував керівник фракції "Народний фронт". 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua