Максим Бурбак: Парламент не підтримає постанову, яка стримує закон про деокупацію (відео)
субота, 27 січня 2018, 13:44

Пленарний тиждень VIII сесії парламент повинен розпочати з розгляду і непідтримання постанови, яка не дозволяє спікеру підписати закон про деокупацію.

Про це наголосив керівник фракції “Народний фронт” Максим Бурбак в ефірі одного з чернівецьких телеканалів.

“У п’ятницю (19 січня ц. р. – Ред.), коли вже закривалась сесія, було зареєстровано постанову за підписом депутатів “Опоблоку”, яка зупинила - це так використали Регламент - підписання цього законопроекту (про деокупацію. – Ред.)”, - зазначив Максим Бурбак.

“Тому наступний пленарний тиждень ми розпочнемо з провалу постанови “Опоблоку”, представники якого хочуть стримати законопроект, яким Росія визначається як країна-агресор”, - наголосив керівник фракції.

Він уточнив, що існує норма Регламенту, коли народні депутати можуть зареєструвати постанову про скасування голосування за законопроект. І поки Верховна Рада не розгляне цю постанову, спікер парламенту не може підписати закон і надіслати його на підпис Президенту. Відповідно, початок дії закону відтягується.

Максим Бурбак також наголосив, що на початку роботи нової сесії парламент має розглянути і кадрові питання, зокрема оновити склад ЦВК.

“Впевнений, що наступний пленарний тиждень ми розпочнемо з розгляду оновлення складу ЦВК. Думаю, що після подачі (кандидатур. – Ред.) від кожної з фракцій, ми знайдемо голоси для того, щоб проголосувати за кожну з них”,  - сказав Максим Бурбак.

Він нагадав, що повноваження цього складу Центральної виборчої комісії закінчилася ще у 2014 році. І напередодні президентських, парламентських і місцевих виборів ЦВК треба оновити.

“Я підписав подання від “Народного фронту”. Президент вніс подання до Верховної Ради, і це вже обов’язок парламенту розглянути його і затвердити”, - підкреслив Максим Бурбак.

Він також наголосив, що з наступної сесії необхідно розпочати реформу Верховної Ради України.

“Треба найбільш консолідуючі напрацювання Місії Пета Кокса впроваджувати і розпочинати реформування Верховної Ради”, - підсумував Максим Бурбак. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua