Максим Бурбак: Парламент повинен дати можливість громадам дооб’єднуватися (відео)
п’ятниця, 27 січня 2017, 18:34

Питання проведення децентралізації потребує найшвидшого втручання Верховної Ради, наголосив керівник фракції “Народний фронт” Максим Бурбак в ефірі телеканалу “Еспресо”.

“Є велика проблема, яку повинна розв’язати своїм рішенням Верховна Рада - надати можливість громадам дооб’єднуватися.  По-друге - це створення громад, які зараз знаходяться в межах різних районів”, - підкреслив він.

Максим Бурбак наголосив, що вирішення цього питання передбачається законопроектом №5520. Однак, не вперше парламенту не вистачає голосів, щоб його розглянути.

“Без цього закону ЦВК не може призначити вибори в тих громадах”, - наголосив Максим Бурбак.

Він також зазначив, що зустрічався з головами об’єднаних територіальних громад Чернівецької області, які підтверджують успішність бюджетної децентралізації та необхідність продовження децентралізації влади.

“Всі голови підтвердили, що бюджетна децентралізація, з якої розпочалася реформа, вона спрацювала, всі місцеві бюджети перевиконані. І ті місцеві громади, які були створені першими, – отримали з Державного бюджету і підтримку, і гроші на розвиток інфраструктурних проектів”, - резюмував Бурбак. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua