Максим Бурбак: Парламент повинен позбавити державні підприємства радянського баласту (відео)
понеділок, 16 квітня 2018, 11:48

"Народний фронт" закликає парламент якнайшвидше розглянути проект закону, яким удосконалюється управління об'єктами державної власності.

Про це під час Погоджувальної ради наголосив керівник фракції Максим Бурбак.

"Процес позбавлення радянської спадщини варто нарешті перенести і на деякі об’єкти державних підприємств, які не використовуються у виробничій діяльності і як радянський баласт є не активом, а тягарем. Мова йде про старі приміщення різних бань, санаторіїв, баз, сортувальних станцій, колишніх поштових відділень і тому подібне, які підприємству не потрібні, але на утримання яких ДП витрачають чималі кошти", - підкреслив керівник фракції.

Він також додав, що, наприклад, "Укрпошта" минулого року на утримання непотрібних їй об’єктів витратила понад 300 млн грн.

"Чинне законодавство забороняє відчужувати ці об’єкти, оскільки саме підприємство не підлягає приватизації. З іншого боку, новоствореним ОТГ зараз не вистачає вільних приміщень для облаштування сільських рад чи центрів надання адмінпослуг",- зазначив Максим Бурбак.

"У парламенті зареєстрований законопроект №8225, яким регулюється ефективне використання таких об’єктів. Тобто, непотрібні державним підприємствам приміщення чи інші об’єкти можна передати в комунальну власність чи продати на відкритому аукціоні через систему ProZorro", - підкреслив Максим Бурбак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua