Максим Бурбак: Парламент повинен розпочати процес створення Антикорупційного суду (відео)
вівторок, 27 лютого 2018, 10:48

Фракція "Народного фронту" наполягає на якісному законі про Антикорупційний суд і пропонує доопрацювати цей законопроект до другого читання з врахуванням, зокрема, рекомендацій Венеційської комісії.

Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

Серед змін, які пропонує фракція, це включення представників міжнародних партнерів у процес відбору суддів.

"Вища кваліфікаційна комісія суддів України матиме повноваження остаточно схвалювати кандидатів у судді. Однак, вона не зможе ігнорувати недовіру, висловлену Громадською радою", - наголосив керівник фракції.

"Відкинути надмірні кваліфікаційні вимоги до кандидатів у антикорупційні судді. 5 років стажу для суддів не потрібно в суспільстві, яке не довіряє судам. Судові та апеляційні рішення зможе ухвалювати кожен суддя, який пройшов процедуру відбору",  - підкреслив Максим Бурбак.

Керівник фракції також наголосив, що юрисдикція антикорупційного суду має відповідати юрисдикції НАБУ і САП.

"Антикорупційний суд має бути створеним не лише на папері, а й постійно дієздатним. Мусимо забезпечити всі законодавчі дії, необхідні для повноцінного старту діяльності суду - щойно законопроект буде ухвалений", - підкреслив він.

"Тому сьогодні голосуємо за включення в порядок денний (даного законопроекту. – Ред.). Доручення комітету - розглянути і голосувати за перше читання… і починаємо створювати Антикорупційний суд", - резюмував керівник фракції. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua