Максим Бурбак: Парламент повинен ухвалити постанову щодо заборони будівництва «Північного потоку-2» (відео)
вівторок, 3 квітня 2018, 10:59

Фракція «Народний фронт» наполягає на прийнятті парламентом постанови щодо протидії будівництва газогону «Північний потік-2».

Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак з трибуни Верховної Ради і закликав колег підтримати цю постанову.

Він підкреслив, що парламент повинен донести до всього світу свою однозначну позицію. Зокрема він нагадав, що за три тижні, відколи «Народний фронт» зареєстрував постанову, західні країни вже висловилися щодо цього питання, лише український парламент ніяк не може приступити до розгляду постанови.

«За цей час уряд США заявив, що введе санкції проти компаній, які будуть брати участь у будівництві «Nord Stream-2». Європарламент ухвалив законопроект Єврокомісії, який поширює єдині правила внутрішнього газового ринку Євросоюзу на цей проект. Тільки профільний комітет Верховної Ради ніяк не може розглянути на своєму засіданні цю постанову, щоб парламент зміг її проголосувати», - наголосив керівник фракції.

«Тим, кому здається, що протидія будівництву «Північного потоку 2» не така важлива для України, я нагадаю, що йдеться про російський «Газпром», співпраця з яким завжди містить серйозні ризики. Якщо наперекір інтересам Європи «Північний потік-2» буде збудовано, то громадяни європейських країн дуже скоро відчують російську «люб’язність» через диктат «Газпрому», - підкреслив керівник фракції.

«Nord Stream-2» треба поховати! Це план енергетичного упокорення всієї Європи», - наголосив Максим Бурбак.

Він додав, що імперська держмонополія «Газпром» ніколи не відокремить бізнес від гібридної агресії проти Європи.

«Хімічна атака Росії на Британію і нове загострення стосунків між Росією та Заходом - це ілюстрація дикунства Кремля і психічної неврівноваженості російського диктатора. Впроваджувати «Північний потік-2» в таких умовах абсолютно безвідповідально», - наголосив автор постанови.

Він підкреслив що парламент повинен донести до всього світу свою однозначну позицію. І закликав від імені фракції підтримати цю постанову.

«Цією постановою ми також звертаємося до президента та уряду ініціювати консультації з Єврокомісією з питань «Північного потоку-2» відповідно до Угоди про Асоціацію між Європейським Союзом та Україною», - резюмував керівник фракції «Народний фронт».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua