Максим Бурбак: Парламент повинен відреагувати на реванш "регіоналів" у Чернівецькій міськраді (відео)
середа, 5 вересня 2018, 11:56

Верховна Рада повинна дослухатись до чернівчан та проголосувати за розпуск Чернівецької міської ради.

Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції "Народний фронт", депутат-мажоритарник від Чернівецької області Максим Бурбак, який передав Голові парламенту відповідні звернення.

Максим Бурбак нагадав, що наприкінці липня в Чернівцях депутати міськради усунули обраного громадою міського голову.

"Я неодноразово з цієї трибуни попереджав, що в Чернівецькій міській раді "регіонали" януковича-фірташа готують свій реванш. Неодноразово з цієї трибуни я закликав винести в залу і проголосувати постанову про розпуск Чернівецької міської ради. Тепер маємо переворот "регіоналів" в одному українському обласному центрі на заході країни. Я наголошую – на заході країни",  - заявив він.

Максим Бурбак підкреслив, що 29 депутатів міськради знехтували вибором тисяч чернівчан.

"Зняли не тому, що цього вимагали виборці, а тому, що міський голова заважав дерибанити майно громади та не йшов на поступки міським депутатам-запроданцям, контрольованих олігархом Фірташем. Тепер вони ще й розбудовують організаційну мережу для Медведчука", - підкреслив народний депутат.

"Ця ж банда фірташа-борисова ще в 2011 році у такий самий спосіб позбавила чернівчан законно обраного міського голови Миколи Федорука. А потім дерабинила місто і комунальну власність. Наприклад, подарувала газогін вартістю 23 мільйони гривень приватному підприємству "Чернівцігаз". Бо це підприємство контролювали газовий олігарх Фірташ і керівник "Укргазвидобування" Борисов (якого тепер слідство Генпрокуратури визнало членом злочинного угруповання Януковича)", - наголосив керівник фракції.

"Тепер вони знову йдуть у контрнаступ - через перевороти в органах місцевого самоврядування, формують потужну мережу загальнонаціональних телеканалів, щоб транслювати ворожу пропаганду. За допомогою Кремля вони повним ходом розгортаються тут - у наших тилах. Яке місто наступне в їхньому списку? Який обраний народом голова буде усунутий з посади такими запроданцями?", - наголосив Максим Бурбак.

Він нагадав, що в парламенті вже понад рік зареєстрована постанова про розпуск Чернівецької міської ради.

"У мене в руках звернення до Голови парламенту та народних депутатів від чернівчан, які не хочуть миритись з тим, що нехтують їхніми голосами, нехтують їхнім вибором. Люди вимагають розпуску міської ради і нових виборів міського голови та міської ради. Вони вимагають, щоб Чернівецьку міську раду звільнили від банди Фірташа", - підкреслив народний депутат.

"Чернівчани  звертаються до українського парламенту як до вищого законодавчого органу про захист не лише свого волевиявлення, а й захист міста та його мешканців від розкрадання", - сказав керівник фракції.

"Разом з чернівчанами ми вимагаємо поставити її (постанову. – Ред.) на голосування та розпустити міську раду, яка насправді служить Фірташу і Медведчуку. Саме так має відреагувати вищий законодавчий орган України на тихий реванш в одному окремо взятому обласному центрі",  - резюмував Бурбак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua