Бурбак після зустрічі з українськими мігрантами: Наше завдання зробити все, щоб українці за кордоном зберігали тісний зв‘язок з Україною
вівторок, 26 березня 2019, 11:27

Керівник фракції "Народний фронт", голова міжфракційного депутатського об’єднання "Зовнішня трудова міграція" Максим Бурбак, перебуваючи з робочим візитом у Римі ознайомився з життям української громади, з проблемами які хвилюють українців Риму.

Зокрема, голова міжфракційного об’єднання відвідав Консульський відділ Посольства України в Італії, де розташована закордонна виборча дільниця. Максим Бурбак відзначив, що кількість дільниць треба збільшувати. На одній дільниці щоденно обробляють по сто звернень українців, які бажають проголосувати на виборах президента України

"В Італії офіційно проживають понад 300 тисяч українців. А дільниць всього 4. На одній в попередньому списку 7642 виборця. Під час голосування на попередніх виборах 2014 року люди стояли в черзі близько десяти годин. А зараз їх кількість істотно збільшилась. Існує нагальна потреба збільшення кількості виборчих дільниць. Необхідно негайно вносити зміни в чинне законодавство. Адже попереду і парламентські вибори", - відзначив Максим Бурбак.

Керівник фракції також відвідав в Римі українську суботню школу "Престиж", де зустрівся з батьками учнів і вчителями цієї школи. Він відзначив, що громади українців самоорганізуються, щоб на вихідних навчати українських дітей української мови та інших шкільних предметів рідною мовою.

"Роблять це фактично на волонтерських засадах. Все для того, щоб діти не забували рідну мову, а також вивчали усі шкільні дисципліни українською. Діти п’ять днів на тиждень навчаються в італійських школах, а в суботу проходять тижневу шкільну програму української школи. Непросто і вчителям, і школярам", - поділився враженнями Максим Бурбак на своїй сторінці у Facebook.

"Ми поповнили шкільну бібліотеку українськими книгами. Обговорили проблемні питання і потреби. Вони для українських суботніх шкіл в Італії такі ж, як і в інших країнах Європи. Є над чим працювати. Наголошую, наше завдання - зробити так, щоб українці за кордоном зберігали тісний зв‘язок з Україною. Суботня освіта рідною мовою залишає цих дітей в українському просторі. Це надважливо. Немало старшокласників мають бажання здобувати вищу освіту в Україні", - відзначив голова міжфракційного депутатського об’єднання.

Перебуваючи в Римі, Максим Бурбак відвідав Собор Святої Софії, музей Патріарха Йосифа Сліпого. Він передав недільний школі при Соборі Святої Софії дитячу літературу українською мовою.

Максим Бурбак також зустрівся в Римі з українськими перевізниками: "Поспілкувалися з перевізниками. Дешевші авіаквитки не деактуалізували цих послуг. Люди продовжують їздити і передавати передачі. Досі існують невирішені нормативні питання для регулярних перевезень. Деякі з них потребують міждержавного врегулювання".

Народний депутат також відвідав інші місця, де збираються українці, які проживають в Римі.

"Отримав багато доручень від наших земляків. Є над чим працювати", - резюмував Максим Бурбак після поїздки.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua