Максим Бурбак: Політична відповідальність членів коаліції повинна бути солідарною (відео)
понеділок, 25 січня 2016, 12:48

Дії Коаліційного Уряду могли бути успішнішими, якби була повна підтримка парламентської коаліції.

Про це на засіданні Погоджувальної ради заявив Голова фракції «Народний Фронт» Максим Бурбак.

Він нагадав, що за минулий рік в роботі Уряду є чимало досягнень: зокрема, люстрація та скорочення чиновницького апарату, створення нової армії і національної поліції. Розпочата масштабна дерегуляція економіки, спрощення адміністративних послуг та інше.

«Ми наповнили державну казну, списали частину зовнішніх боргів, не допустили дефолту, подвоїли золотовалютні резерви, позбулися енергетичної та економічної залежності від Росії, виступили єдиним міжнародним фронтом і запровадили санкції проти російського агресора. Ми стали частиною європейського економічного простору і виконали всі вимоги для того, щоб українці отримали право без віз їздити до Європи», - підкреслив Бурбак.

За його словами, переформатування Уряду назріло давно, про що неодноразово наголошував Прем’єр-міністр. Однак, разом з цим, необхідно оновити і коаліційну угоду.

«Угода має бути перетворена на політично та юридично зобов’язуючий документ з чітким графіком роботи та послідовністю кроків. Політична відповідальність членів коаліції повинна бути солідарною. Деякі члени коаліції повинні визначитись: вони працюють в коаліції реальній або вони працюють в опозиції разом з колегами з опоблоку»,  - наголосив Голова фракції.

Ключовим елементом нової  коаліційної угоди, переконаний Бурбак, повинна стати конституційна реформа, яку треба обговорити під час референдуму.

«Необхідний новий суспільний договір між владою, яку обирав народ, і народом – як джерелом влади. Впевнений, що Коаліція і фракції Коаліції справляться з цим завданням», - резюмував Максим Бурбак.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua