Максим Бурбак посприяв фінансуванню освітніх закладів Буковини
середа, 14 березня 2018, 19:55

Завдяки народному депутату-мажоритарнику, керівнику фракції «Народний фронт» Максиму Бурбаку деякі освітні заклади 204 округу Чернівецької області отримають цього року фінансування на виконання низки ремонтних робіт.

Про це повідомили в прес-службі обласної партійної організації.

Після звернень депутата Чернівецька обласна державна адміністрація віднайшла можливості у 2018 році профінансувати виконання робіт на низці об’єктів освіти Сокирянського району. Про це йдеться в повідомленні Чернівецької ОДА.

«Більшість об'єктів, зазначених у зверненні, подані Сокирянською РДА на конкурсний відбір інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть фінансуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку», – зазначається у повідомленні.

Пріоритетними для об’єктів соціальної інфраструктури народний депутат вважає здійснення ремонтних робіт із застосуванням  енергозберігаючих технологій та з впровадженням енергозберігаючих систем. Тож практично усі об’єкти, про які йдеться у його зверненні, потребують ремонтних робіт, зокрема і  задля підвищення енергозбереження та енергоефективності.

«Маємо непогані результати у 2017 році. Впровадження  енергоефективних технологій, утеплення шкіл і дитсадків, заміна котлів у навчальних закладах тощо – дають добрі плоди. Скажімо, один метр квадратний централізованого опалення в райцентрі вартує у межах 200 грн. Після заміни котла, наприклад, у школі села Ширівці Хотинського району, вже у другому півріччі 2017 року тут вийшли на тариф у 6 грн і у школі значно тепліше, ніж було раніше. Різниця суттєва, чи не так?», - зазначив Максим Бурбак.

Серед освітніх об`єктів Сокирянського району, які отримають у 2018 році фінансування з обласного бюджету, - навчально-виховні заклади, школа, гімназія та дитячий садочок.  

«Перевага надається тим населеним пунктам, місцева влада яких, принаймні, подбала про виготовлення проектно-кошторисної документації на об’єкти. А першочергово тим, хто виявляє готовність виділити співфінансування з місцевого бюджету, бо це  уже додаткова відповідальність, контроль за використанням коштів та якістю робіт і впевненість в тому, що всі кошти будуть витрачені за призначенням», - пояснив Максим Бурбак.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua