Максим Бурбак: Потрібна реальна реформа судової системи і Генпрокуратури, а не зміна вивісок (відео)
вівторок, 10 травня 2016, 12:00

Парламенту необхідно активізувати роботу в напрямку антикорупційної боротьби в судовій системі, Генпрокуратурі та на митницях, переконаний Голова парламентської фракції «Народний фронт» Максим Бурбак.

Про це він заявив під час засідання Погоджувальної ради.

«Нам треба братися за реформування судової системи і до запуску нормальної роботи Генпрокуратури, щоб вона не цементувалася, щоб ми зробили реальну реформу, а не займалися змінами вивісок», - заявив Голова фракції.

«Це ганьба, коли колишня судова система, яка не змінилася жодним чином, випускає на волю корупціонерів, випускає на волю хабарників і робить все, щоб нові реформи не могли впроваджуватись», - сказав Бурбак.

Він також наголосив на необхідності продовження реформування управління митниць, яке було розпочате попереднім Урядом. «Конкурс на нову систему управління митниць незалежними компаніями має бути завершений. З корупцією на митниці треба боротися, а не використовувати боротьбу з корупцією для політтехнологій, піару і політичної реклами», - зазначив Бурбак.

Він також нагадав народним депутатам про необхідність повернення до Державного бюджету 1,5 млрд доларів, вкрадених Януковичем та його оточенням.

«Ми приймаємо законопроекти по співпраці з МВФ, що передбачається Меморандумом, який підписали і Президент, і Прем’єр-міністр. Наступний транш – це 1,7 млрд доларів, а 1,5 млрд лежать на рахунках і не можуть бути зараховані в бюджет і ми майже протягом року не можемо це зробити», - підкреслив Голова фракції.

Він нагадав, що ці гроші передбачаються на підвищення обороноздатності нашої країни.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua