Максим Бурбак: Потрібно усунути пенсійну дискримінацію громадян, які брали участь у ядерних випробуваннях
п’ятниця, 22 червня 2018, 16:14

Керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак зареєстрував законопроект Про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".

Законопроектом пропонується усунення дискримінаційного ставлення у пенсійному забезпечені військовослужбовців, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій та випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї. 

"Вважаю, що в нас незаслужено забули про громадян, які брали участь у ядерних випробуваннях чи ліквідації ядерних аварій, про які іноді ніхто з мирного населення й не чув. Вони жертвувати своїм здоров'ям і на той час виконували свою роботу", - написав автор законопроекту, керівник фракції "НФ" Максим Бурбак на своїй сторінці у Facebook.

"У 2016 році парламент, за моєї ініціативи, прийняв законопроект, яким громадян, які брали участь у ядерних випробуваннях, прирівняли до категорії людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Тепер необхідно усунути дискримінацію щодо соціального захисту та пенсійного забезпечення", - наголосив Максим Бурбак.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua