Максим Бурбак: Президент повинен вимагати скликання Радбезу ООН стосовно дотримання Росією морського права (відео)
понеділок, 27 травня 2019, 12:23

Фракція "Народний фронт" звертається до Президента Зеленського вимагати негайного скликання Ради Безпеки ООН та реакції членів Групи Семи і ЄС стосовно дотримання морського права Росією.

Про це під час Погоджувальної ради заявив керівник фракції Максим Бурбак.

"Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк закликав Президента Зеленського вимагати негайного скликання Ради Безпеки ООН та реакції членів Групи Семи і ЄС. Фракція НФ підтримує таку ініціативу. Так, світ має сказати своє слово. Бо голоси тих, хто хоче повернути Росію в ПАРЄ, зняти санкції чи дружити з нею - це слово не друзів і не права. Це - відголос краху світового устрою", - наголосив він.

Максим Бурбак нагадав, що Міжнародний трибунал з морського права зобов’язав Росію негайно звільнити та повернути в Україну утримувані Росією екіпажі українських військових кораблів "Бердянськ", "Яни Капу", "Нікополь", а також повернути самі кораблі. Однак Росія відмовилася виконувати вимогу Міжнародного трибуналу.

"Росії наплювати на міжнародне право. Вона згадує про нього тільки у власній інтерпретації. Рішення Міжнародного суду ООН з морського права про звільнення наших моряків і суден вимагає світової реакції", - підкреслив очільник фракції.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua