Максим Бурбак: Продовження і посилення західних та українських санкцій проти Москви є дієвим засобом примусу агресора до миру (відео)
четвер, 4 жовтня 2018, 11:33

Пролонгація дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" не знімає з Росії повної відповідальності за агресію та окупацію.

На цьому наголосив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак перед голосуванням.

"Кремль звивається і шукає будь-яких способів вирватися з-під міжнародного тиску. Непродовження закону гратиме на руку Кремля і тим у світі, хто шукає привід звинуватити жертву, а не агресора", - заявив Максим Бурбак.

Він також зазначив, що Україна від західних партнерів чула достатньо запевнень, що пролонгація дії цього закону є важливим  інструментом для продовження і збільшення консолідованого міжнародного тиску на Кремль.

"Наголошу, що сьогодні продовження і посилення західних та українських санкцій проти Москви є ключовим, найбільш реалістичним і дієвим засобом примусу агресора до миру", - підкреслив народний депутат.

"Наша фракція підтримає продовження дії цього закону до кінця наступного року", - додав він.

Максим Бурбак нагадав, що за активної підтримки "Народного фронту" у січні цього року Верховною Радою було ухвалено закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", яким було чітко та однозначно визнано факт збройної агресії Росії проти України на Донбасі і в Криму.

"Відповідно, Донбас і Крим – окуповані, а Росія – агресор, який несе повну та безумовну відповідальність за збройну агресію та окупацію частини українських територій. І це також має бути чітким і послідовним посланням України до міжнародної спільноти",  - зауважив Максим Бурбак.

Він підкреслив, що Кремль несе повну відповідальність за порушення всіх мирних домовленостей: "За десятки тисяч убитих і скалічених українців, за викрадення і катування людей, за насильство і мародерство, та інші міжнародні кримінальні злочини".

Він також нагадав, що будь-які остаточні рішення стосовно мирних угод і "особливого статусу" можуть бути ухвалені лише Верховною Радою України, згідно Конституції.

"Гаранти нашої незалежності і безпеки - українська воля та сильне українське військо. Ухвалення цього закону – це дуже непросте рішення у співпраці з нашими західними колегами. Україна дотримується свого слова. Своїх зобов’язань мають дотриматися і наші західні партнери", - резюмував керівник фракції "Народний фронт".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua