Максим Бурбак: Реформа децентралізації - одна з найвдаліших (відео)
вівторок, 4 червня 2019, 12:21

Реформа децентралізації - одна з найяскравіших реформ урядів Яценюка та Гройсмана, а також Верховної Ради VIII скликання.

Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, відповідаючи на звинувачення одного з народних депутатів.

"Тут один з колег сказав, що реформа децентралізації влади в країні була провальна. Я вважаю, що це одна з найяскравіших реформ, які були підтримані і Урядом Арсенія Яценюка, і нашою Верховною Радою", - підкреслив він.

"Люблю говорити цифрами. Сокирянська (Чернівецька обл. – Ред.) об'єднана територіальна громада, коли прийняла рішення про об'єднання, на два села - Сокиряни і Коболчин - мала бюджет 7,5 мільйонів гривень. Місяць тому я був на звіті голови Василя Равлика. Він зауважив, що бюджет 2018 року складав 63 мільйони гривень. Ось вам цифри: 7,5 і 63", - розповів про значне збільшення бюджету ОТГ Максим Бурбак.

Він також підкреслив, що Урядом Володимира Гройсмана було прийнято рішення про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів у власність ОТГ.

"Так ось, коли ми зібрали сільських голів і голів ОТГ і сказали, що Уряд передасть вам -  ніхто не вірив. Це був січень 2018 року. В грудні 2018 року ми прозвітували: землю передали всім ОТГ Чернівецької області, 7,5 тисячі гектарів. Це додатковий ресурс і надходження до бюджетів сільських громад", - наголосив Максим Бурбак.

"Тому я вам можу сказати, що реформа децентралізації влади – одна з найяскравіших реформ", - підкреслив народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua