Максим Бурбак: Реформа децентралізації успішна попри спротив ретроградів (відео)
понеділок, 4 грудня 2017, 13:14

Точка неповернення в реформі децентралізації вже пройдена. Противникам реформи треба зрозуміти, що децентралізація і об'єднання громадян буде продовжуватись.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, виступаючи під час II Форуму об'єднаних громад.

"Перші вибори об'єднаних громад доводять, що те, що ми розпочали в 2014 році, - правильно. Так, у нас немає стільки часу, як в європейських країн, які по 10-20 років проходили децентралізацію. Але, вважаю, точку неповернення пройдено. Цю реформу не спинити",  - наголосив Максим Бурбак.

Він підкреслив один позитивний факт, коли одна з громад в Чернівецькій області отримала кошти на ремонт і будівництво доріг у сумі, яка в багато разів перевищувала суму золотовалютних запасів в країні в 2014 році після втечі Януковича.

"Великокочурівська громада в 2015 році отримала 8 млн грн на дороги. У нас на початку 2014 року всього в бюджеті країни було 108 тис. грн",  - наголосив Максим Бурбак.

"Станом на 1 січня 2017 року в моїх рідних Чернівцях перевиконання місцевих бюджетів - 250 млн грн. Таких грошей ніколи не було", - сказав народний депутат.

Він також наголосив, що об'єднанню територіальних громад часто перешкоджають керівники місцевих адміністрацій.

"Хотілось, щоб місцеві органи виконавчої влади і місцевого самоврядування сприяли створенню громад. Тому що часто вони виявляють повний спротив об'єднанню територіальних громад", - наголосив керівник фракції.

"Цю реформу не спинити. Як би вам не хотілось і як би ви не плакали за владою, яка втікає поміж пальців", - підкреслив Максим Бурбак, звертаючись до противників реформи. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua