Максим Бурбак: Розмови про закупівлю газу у "Газпрому" - шкідливі
п’ятниця, 29 грудня 2017, 11:47

Керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак переконаний, що Україна не повинна продовжувати контракт на закупівлю газу у державного монополіста країни-агресора.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Путін ніколи не відмовиться від загарбницької політики щодо України. Імперська держмонополія "Газпром" - це не бізнес, а інструмент агресії", - написав керівник фракції.

Максим Бурбак наголосив на необхідності подальшого розвитку енергетичної незалежності України.

"Відмова уряду Арсенія Яценюка від закупівлі російського газу була правильним стратегічним рішенням. Тоді уряд провів енергетичну реформу, мета якої - повна енергетична незалежність країни упродовж десяти років за рахунок власного видобутку газу, нафти і вугілля, диверсифікації постачання палива для атомної енергетики", - нагадав представник "Народного фронту".

Він також наголосив, що Україна поважає міжнародне право і виконає рішення Стокгольмського арбітражу. Водночас, за його словами, підхід стосовно торгівлі з російським агресором повинен залишитися незмінним.

"1. Закупівельний контракт із "Газпромом" за жодних обставин не може бути продовжений. Розмови чи навіть натяки на це - шкідливі. Від 2020 року - тільки транзит. 2. Газовий ринок України і Євросоюзу має бути демонополізований. Не взагалі, і не з 2020-го, а зараз. Наші реверсні закупівлі мають зберігатися, розширюватися, і вилитися в повноцінне приєднання України до газової мережі Євросоюзу. Вже зараз Україна має домовлятися про імпорт американського LPG-газу, який уже надходить (!) до Литви й Польщі. 3. Якщо Європа бажає бути вільною, проект "Nord Stream 2" повинен бути остаточно похований у 2018 році", - написав керівник фракції "Народний фронт".

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua