Максим Бурбак розповів про основні здобутки фракції НФ за 2018 рік (відео)
понеділок, 17 грудня 2018, 12:22

Результати роботи парламенту за 2018 рік продемонстрували активну участь депутатів "Народного фронту" в роботі Верховної Ради VIII-го скликання.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час засідання Погоджувальної ради, підбиваючи підсумки роботи фракції за рік.

"Цей пленарний тиждень закінчує четвертий рік роботи Верховної Ради VIII-го скликання. Час підсумків та аналізу. Зупинюсь лише на вибірковому списку основних результатів, які спростовують стереотип про "все пропало", - сказав Максим Бурбак.

Керівник фракції зауважив, що серед основних і важливих рішень парламенту було, зокрема,  прийняття закону про тимчасово окуповані території Донбасу.

"Цим законом визнано факт збройної агресії Росії, а також визначено статус окупованих територій у Донецькій і Луганській областях та в Криму. Робочу групу з напрацювання тексту очолював секретар РНБО Олександр Турчинов", - нагадав Максим Бурбак.

Також, як зазначив керівник фракції, з лютого 2018 року діє закон про призначення дострокової пенсії за віком для членів сімей загиблих під час Революції Гідності, над яким працювали депутати "Народного фронту", а також закон, який передбачає безстрокове встановлення групи інвалідності для осіб, які втратили кінцівки, а для учасників АТО – безстроково та на ступінь вище, авторства народного депутата фракції "Народний фронт" Вікторії Сюмар.

Також у 2018-му році Верховна Рада ухвалила пакет законів "Чужих дітей не буває", який був ініційований міністром юстиції, представником "Народного фронту" Павлом Петренком.

"Цей революційний комплекс законів, відомий, передусім, посиленням відповідальності для злісних неплатників аліментів", - підкреслив Максим Бурбак.

Він також нагадав, що саме депутати "Народного фронту" домоглися прийняття закону про збереження пам'яток культурної спадщини, внесених до списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

"Народний фронт" також активно підтримував антикорупційну реформу і створення спеціалізованих антикорупційних органів.

"Ми підтримали і ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд. Це продовження системної антикорупційної реформи, яку ще розпочав уряд Арсенія Яценюка", - наголосив Бурбак.

Він також додав, що за ініціативою депутатів "Народного фронту" наступного року відбудеться вже третє підняття заробітної платні військовослужбовцям, працівникам поліції  та рятувальникам.

"Це невелика частина тієї роботи, про яку може звітувати "Народний фронт" за 2018 рік. Наша політична сила відіграла вирішальну роль в ухваленні усіх проривних рішень парламенту та уряду" - наголосив Максим Бурбак.

"Тому ми маємо повне право закликати колег забути про амбіції та припинити війну на знищення одне одного. Ваша політична війна упродовж виборчої кампанії може зруйнувати не лише усі здобутки, а й державу. Задумайтеся над цим. "Народний фронт" боронив і боронитиме незворотні позитивні зміни в Україні. Ми захистимо державу і наш курс в ЄС і НАТО", - підкреслив керівник фракції.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua