Максим Бурбак: Сільське господарство необхідно розвивати (відео)
четвер, 20 вересня 2018, 14:13

Фракція "Народний фронт" підтримала законопроект про зміни до статті 41 Конституції України щодо розвитку фермерських господарств.

Під час обговорення законопроекту керівник фракції Максим Бурбак наголосив, що сільське господарство України повинно відповідати сучасним викликам.

"Ми переконані, що сільське господарство України необхідно розвивати не лише кількісно та збільшенням експорту. Треба також відповідати на сучасні виклики для українських селян і села", - зазначив керівник фракції.

Він зауважив, що довгий час українське село знищували.

"Село – це колиска української нації. Але совіти загнали українське село в рабство, десятиліттями знищували його. Сьогодні досі відчуваємо наслідки цих радянських злочинів - молодь за звичкою залишає села за будь-якої нагоди, землі заростають бур’янами", - підкреслив Максим Бурбак.

"Новим викликом для українського села став прихід сучасних аграрних технологій: різко зменшується потреба в робочій силі для виробництва того ж обсягу сільськогосподарської продукції. Тож нам потрібні продумані кроки для гармонізації інтересів селян, бізнесу й держави. Цілеспрямована підтримка саме фермерства, як малого місцевого агробізнесу - один з таких кроків", - наголосив керівник фракції.

Він також зазначив, що важливими для розвитку села є створення об'єднаних територіальних громад.

"Потужний ефект відновленню розвитку села мають дати об’єднані територіальні громади. Це дозволить вдихнути в село нове життя. Створити нові робочі місця, місцеві джерела податкових надходжень, зупинити відтік молоді з села ", - наголосив Максим Бурбак.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua