Максим Бурбак: Створення Антикорупційного суду - це вирішальний крок у впровадженні антикорупційного пакету реформ (відео)
вівторок, 5 червня 2018, 11:11

Фракція "Народний фронт" відстоює якнайшвидше прийняття закону про Вищий антикорупційний суд.

Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції Максим Бурбак.

"Ми переконані, що питання створення Антикорупційного суду – це питання економічної та політичної стабільності держави. І це вимога, яка вже давно була висунута нашими партнерами і на яку Україна погодилась, поступово впроваджуючи антикорупційні реформи",  - наголосив він.

"Згадайте що було зроблено за ці 4 роки з антикорупційного пакету реформ? Ми створили НАЗК, НАБУ, систему Prozorro, яка суттєво заощаджує використання бюджетних коштів під час закупівель. Ввели електронне декларування статків посадовими особами, народними депутатами. Внесли зміни в Конституцію щодо нових судів, сформували новий Верховний Суд. Спростили дозвільні процедури, внесли зміни в законодавство про приватизацію, зменшили єдиний соціальний внесок, що слугувало виведенню з тіні зарплатні, яку виплачували в конвертах. Дерегуляція бізнесу", - нагадав Максим Бурбак.

Він підкреслив, що прийняття закону про створення Вищого антикорупційного суду є важливою складовою антикорупційного пакету реформ.

Максим Бурбак також нагадав, що створення Антикорупційного суду  – це також і вимога МВФ.

"Без подальшої співпраці з МВФ і доступу до інших джерел кредитування, пов’язаних з програмою МВФ, в країні буде економічний колапс. Щоби вберегти країну від дефолту, як це зробив Прем’єр Яценюк в 2014-2015 рр., необхідно продовжувати курс реформ уряду Яценюка. Альтернативи цьому курсу немає",  - підкреслив Максим Бурбак.

Він також наголосив, що фракція "Народного фронту" наполягає, аби в доопрацьованому законопроекті були враховані рекомендації наших міжнародних партнерів.

"Щоб дисциплінувати процес, давайте надамо можливість профільному комітету успішно завершити консультації з міжнародними партнерами та підготувати узгоджений документ до остаточного голосування. Ми виконаємо свій обов’язок. "Народний фронт" проголосує за такий законопроект, і ми зробимо ще один безпрецедентний крок - створимо Антикорупційний суд",  - резюмував керівник фракції.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua