Максим Бурбак: Суспільство очікує закриття кремлівських рупорів (відео)
вівторок, 2 жовтня 2018, 11:45

Український парламент повинен законодавчо відреагувати на петицію щодо закриття телеканалів "112 Україна" та "NewsОne".

Відповідний документ, розміщений на сайті Верховної Ради, вже набрав необхідних 25 тисяч голосів.

Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак. 

"Тепер українське суспільство очікує і від парламенту, і від Нацради з питань телебачення і радіомовлення, і від спецслужб конкретних кроків реалізації цього запиту. Ми маємо напередодні президентських виборів захистити інформаційний простір України від Кремля; не дати ворожій пропаганді діяти на нашій землі під прикриттям "вільного слова", - наголосив керівник фракції.

"Парламент повинен законодавчо відреагувати на цю вимогу, а СБУ та інші правоохоронні органи повинні розкрити шляхи фінансування пропутінських ЗМІ, які неприховано працюють проти України", - підкреслив Максим Бурбак.

Він також додав, що фракція вимагатиме проголосувати під час цієї сесії за законопроекти щодо прозорості медіа, щодо заборони російської участі в ЗМІ, розширення повноважень Нацради з питань телебачення та радіомовлення, запровадження кримінальної відповідальності за заперечення факту російської агресії.

"Чим ближче до виборів - тим жорсткіше Росія буде намагатись дестабілізувати ситуацію в Україні", - підкреслив Максим Бурбак.

"Ми вимагаємо, щоб СБУ знищила терористичне підпілля Росії. Раз і назавжди відвернула загрозу антиукраїнських заворушень, збройних провокацій та терактів", - підкреслив Максим Бурбак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua