Максим Бурбак: Сутички у Києві та Черкасах не мають ніякого відношення ні до патріотизму, ні до боротьби з корупцією (відео)
понеділок, 11 березня 2019, 12:10

Суботні протистояння у Києві та Черкасах – це злочин. Такі події дестабілізують Україну і є вигідними Кремлю.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час виступу на Погоджувальній раді.

"Те, що відбулося є злочином і не має нічого спільного ні з патріотизмом, ні з боротьбою з корупцією. Йдучи на зіткнення з національною поліцією, ви демонструєте не силу, а слабкість. Ви показуєте ворогу, що нас можна розхитати зсередини. Це неприпустимо, якщо ви вважаєте себе патріотами", - сказав Максим Бурбак.

"Корупція - це зло. А корупція в обороні воюючої країни - подвійне зло. Якщо зловживання в "Укроборонпромі" доведуть - винні мають бути справедливо і жорстко покарані", - наголосив  Максим Бурбак.

Він нагадав, що минулого тижня, за ініціативи "Народного фронту", парламент ухвалив постанову про невідкладне розслідування зловживань в "Укроборонпромі". Цим документом Рада розширила повноваження вже діючої ТСК з розслідування корупції в оборонній сфері.

"ТСК має провести публічне засідання за участі правоохоронців. Ця комісія зобов'язана в найкоротші терміни прозвітувати перед парламентом. Чекаємо звіту і дій також від Генпрокуратури та антикорупційних органів", - зазначив керівник фракції.

Він також додав, що неприпустимо корупційним скандалами дискредитувати армію: "Армія - це святе. Неприпустимо, щоби корупційні скандали дискредитували саму ідею обороноздатності держави, адже війна триває, і ми продовжуємо боротьбу за Україну".

"Ще раз звертаюся до всіх патріотів. Обурення корупцією зрозуміле. Але це не виправдовує напади на правоохоронців. Ми не дозволимо зіштовхнути поліцію з активістами, добровольцями і ветеранами. Сьогодні всі сили народу і держави мають бути спрямовані на відсіч агресору і протидію усіляким медведчукам всередині країни", - підкреслив він.

"Не забувайте: заворушення на вулицях будуть обов‘язково використані Кремлем. Це чудова нагода для дестабілізації України, для провокацій і пропаганди. Особливо в час передвиборчої напруги. Держава має зберігати монополію на застосування сили", - резюмував керівник фракції "Народний фронт".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua