Максим Бурбак: Тимошенко має допомогти Україні виграти арбітраж щодо завищених цін «Газпрому» (відео)
понеділок, 18 квітня 2016, 14:55

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко має допомагати адвокатам, які захищають інтереси України в арбітражі щодо несправедливого газового контракту з російським «Газпромом» від 2009 року. Так вважає голова парламентської фракції «Народний фронт» Максим Бурбак.

Для перемоги НАК «Нафтогаз» в арбітражному процесі, нагадав Бурбак, необхідно встановити справжні обставини підписання контракту в 2009 році - для чого адвокати потребують сприяння з боку тодішнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

«Сума позову «Нафтогазу» до «Газпрому» понад 30 млрд доларів, що складає півтора бюджети України. І дуже важливо у боротьбі з агресором, стосовно тих газових контрактів, які були підписані в 2009 році, щоб ви, Юлія Володимирівна, допомогли нашій державі встановити істину, як воно було зроблено. Щоб ми, врешті-решт, повернули ці гроші державі і Україна виграла цей газовий спір. Ми маємо всі можливості перемогти в арбітражі проти «Газпрому»», - сказав Голова фракції «Народний фронт».

Співпраця з адвокатами держкомпанії «Нафтогаз», вважає Бурбак, стане реальним внеском Юлії Тимошенко в захист інтересів України на фоні політиканських заяв лідера «Батьківщини».

«Сьогодні краще побережіть власні сили і спрямуйте їх на реальну роботу в інтересах країни, а не на порожні заяви. Якщо у вас є факти щодо зловживань – звертайтесь в НАБУ, НАЗК, ДБР, Генпрокуратуру, - сказав Бурбак, звертаючись до п. Тимошенко й коментуючи її вимоги про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо роботи Уряду Арсенія Яценюка.

Партія «Народний фронт», наголосив Максим Бурбак, приділятиме особливу увагу арбітражному процесові «Нафтогазу» проти «Газпрому», - як одній з ключових ініціатив Уряду Яценюка в сфері енергетичної незалежності.

«Народний фронт» буде уважно стежити за тим, щоб і коаліція, і новий Кабмін правильно скористалися позитивними здобутками уряду Яценюка й продовжили йти цим шляхом», - заявив Максим Бурбак.

Довідково: 1 квітня 2016 року в Стокгольмському арбітражному суді  (Швеція) почалися слухання за позовами НАК «Нафтогаз України» до «Газпрому» щодо договорів транзиту і купівлі-продажу природного газу, укладених 2009 року (під час перебування Юлії Тимошенко на посаді Прем’єр-міністра й за її ініціативи). Факт підписання цих договорів став підставою для засудження й ув’язнення Тимошенко. Однак, самі договори з «Газпромом», загальновизнані невигідними для України, продовжували діяти.

Лише сформований після Революції гідності Уряд Арсенія Яценюка відмовився виконувати ці договори та ініціював арбітражний позов «Нафтогазу» до «Газпрому» щодо їх розірвання. Крім того, Антимонопольний комітет України 2016 року встановив, що «Газпром», у зв’язку з дією згаданих договорів, зловживав монопольним становищем на ринку України - і оштрафував російську компанію на 86 мільярдів гривень.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua