Максим Бурбак: Треба дати можливість дооб`єднання вже створених територіальних громад (ФОТОРЕПОРТАЖ, ВІДЕО)
четвер, 19 січня 2017, 11:06

Народним депутататам треба максимально згуртуватися і прийняти законопроекти з децентралізації та продовжити цю реформу.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бубак, виступаючи під час акції на підтримку законів з децентралізації, яку проводила одна з громадських організацій перед парламентом.

"Впевнений, сьогодні треба максимально згуртуватися і приймати законопроекти та продовжити потрібну реформу. Є позитивний приклад цього в Європі, де керуючим принципом є сильна громада - сильна держава", - наголосив Максим Бурбак.

"Треба дати можливість дооб`єднання вже створених територіальних громад. Можливість проведення виборів у вже створених територіальних громадах, які знаходяться в різіних межах різних районів. Сьогодні треба повернути реноме посадових осіб органів місцевого самоврядування", - підкреслив керівник фракції.

Максим Бурбак відзначив, що проведена урядом Арсенія Яценюка бюджетна децентралізація дала позитивні результати.

"На понад 7 млрд грн в минулому році збільшилися доходи місцевих бюджетів. Доходи об'єднаних територіальних громад зросли в три рази. На моєму окрузі, 204-му, всі громади перевиконали бюджет, отримали додаткові надходження - вже відремонтовані дитсадки, асфальтуються вулиці, проводиться вуличне освітлення", - підкреслив Бурбак.

Натомість депутати "Батьківщини" і Опоблоку, за його словами, "водять козу" перед виборцями - на словах підтримуючи децентралізацію, а насправді не голосують в залі за закони, які необхідні для цього.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua