Максим Бурбак: У Держбюджеті-2018 передбачено 164 млрд грн на національну безпеку і оборону
понеділок, 25 вересня 2017, 18:35

У проекті Державного бюджету на 2018 рік враховані основні вимоги “Народного фронту” щодо фінансування заходів національної безпеки і оборони.

Про це наголосив керівник фракції Максим Бурбак в ефірі одного із загальноукраїнських телеканалів.

“Всі заходи щодо національної безпеки і оборони повинні бути профінансовані на рівні не менше 5% ВВП”, - заявив він.

“У бюджеті 2018 року передбачено понад 164 млрд грн на національну безпеку і оборону. І вимога “Народного фронту” - щоб ці гроші були передбачені із загального фонду Держбюджету. Щоб ми знали точно, що фінансування закупівлі військового озброєння, збільшення втричі зарплатні нашим військовослужбовцям – все було передбачено в загальному фонді бюджету і було профінансовано на 100% в наступному році. Це ми побачили в проекті бюджету”, - наголосив Максим Бурбак.

Він також підкреслив, що серед інших пріоритетів “Народного фронту” залишаються обов’язкова вимога фінансування програми субсидій для малозахищених верств населення, продовження фінансування програм з енергозбереження і підвищення енергоефективності та диверсифікації закупівлі енергоносіїв. А також фінансове забезпечення реформ, які будуть прийняті цієї осені у парламенті.

“Ми проводимо осінь реформ, вже прийняли освітню. На черзі - пенсійна реформа, охорони здоров’я. Тобто, в бюджеті має бути передбачене фінансування цих реформ. Наступне – це продовження капітального ремонту та будівництва доріг і продовження експерименту: понадпланові надходження митниць спрямовувати на ремонти доріг”, - зазначив Максим Бурбак.

Він також наголосив, що в бюджеті наступного року має бути передбачено продовження бюджетної децентралізації і підтримка новостворених ОТГ.

“І найголовніше – це продовження бюджетної децентралізації та підтримки інфраструктурних об’єктів у новостворених територіальних громадах”, - підкреслив народний депутат. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua