Максим Бурбак: У Держбюджеті необхідно передбачити 200 млн на житло учасникам АТО - внутрішньо переміщеним особам (відео)
четвер, 18 жовтня 2018, 13:46

У Державному бюджеті наступного року необхідно виділити 200 млн грн на компенсацію за житло учасникам АТО, які одночасно є внутрішньо переміщеними особами (АТО-ВПО).

Про це під час брифінгу в парламенті наголосив керівник фракції "Народний фронт", член Комітету ВР у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Максим Бурбак.

"Пропозиція нашого комітету - щоб у бюджеті наступного року було передбачено не 25 млн, а 200 млн грн для забезпечення даної програми. Щоб захисники України, які у тяжкий момент взяли зброю і захищали незалежність України, могли отримати домівки. Ми повинні повертати борги нашим захисникам", - наголосив Бурбак.

Він відзначив, що минулого року комітет домігся, аби в українському законодавстві був введений статус АТО-ВПО і цій категорії осіб була надана допомога держави.

"Завдячуючи нашій ініціативі, вперше в законодавстві України було введено термін АТО-ВПО. Вперше в цьому році було закладено 25 млн грн. І я хотів би подякувати коаліційному Уряду, що ця сума була збільшена до 41 млн і вже 49 сімей отримали домівки", - наголосив керівник фракції.

Він висловив впевненість, що при розгляді Держбюджету-2019 до другого читання пропозиція комітету буде врахована.

"Програма працює, в областях вже є черги на отримання квартир, і наш обов’язок - щоб ця програма була наповнена живими грошима і наші захисники отримали житло", - наголосив Максим Бурбак.

У свою чергу запрошені на брифінг представники АТО-ВПО зазначили, що за цією державною програмою вони можуть купити житло у будь-якій області України, не зважаючи на місце реєстрації. Вони також  висловили вдячність представникам комітету за підтримку. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua