Максим Бурбак: У парламенті існує лобіювання інтересів перевізників, які нищать дороги (відео)
вівторок, 17 травня 2016, 15:44

Лобі недобросовісних перевізників не дозволило включити до порядку денного законопроекти №4660 і №4661, якими збільшувались санкції за порушення перевізниками вантажно-габаритних норм та розширювалось коло осіб, які повинні нести відповідальність за ці порушення.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді заявив Голова фракції Максим Бурбак.

Він зазначив, що повторюється ситуація 2014 року, коли він, будучи міністром інфраструктури, ініціював аналогічний закон. Тоді парламенту також забракло голосів.

"Сьогодні, як і два роки потому, не проголосувала фракція "Батьківщина". І це знову доводить нам, що у Верховній Раді існує лобі, яке відстоює інтереси перевізників, які нищать наші дороги", - підкреслив Бурбак.

"Попереднім Урядом Яценюка було акумульовано понад 19 млрд грн, які в цьому році будуть направлені на ремонт доріг. Можна виділяти і 19 трильйонів, але коли в країні не буде відповідальності за перевантаження, ми жодним чином не відновимо інфраструктуру України. Тому що власники вантажу, які завантажують по 60–80 тон, це знають, і вони заохочують перевізників до порушення законодавства", - наголосив Голова фракції.

Максим Бурбак повідомив, що "Народний фронт" вимагатиме від профільного комітету Верховної Ради розглянути в середу законопроекти №4660 і №4661 як невідкладні.

"Ми звертаємось до наших колег з профільного комітету розглянути завтра ці законопроекти як невідкладні і в четвер повернутися до голосування. І щоб люди побачили, хто як голосує. Всім треба пам’ятати: коли ви в’їжджаєте машиною в яму, яку не заасфальтували і яка збільшується кожного разу, тому що відсутній ваговий контроль, подякуйте цим "героям", - резюмував Максим Бурбак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua