Максим Бурбак: Україна виконала свої зобов’язання і очікує рішення щодо безвізового режиму (відео)
понеділок, 31 жовтня 2016, 12:04

Україна виконала всі вимоги для введення безвізового режиму і очікує конкретного рішення Євросоюзу.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час Погоджувальної ради.

"Тут не може бути жодних здогадок, припущень і фантазій. Україна виконала усі кілька сотень пунктів вимог для набуття безвізового режиму з ЄС. Відповідально заявляю про це, як керівник фракції "Народний фронт", яка разом з Урядом Яценюка була чи не головним рушієм цього процесу", -  наголосив Бурбак.

Він відзначив, що Верховною Радою і Урядом Арсенія Яценюка було розроблено, прийнято та імплементовано близько 150 актів. Впроваджені електронні декларації також були вимогою для безвізового режиму.

"Всі міністри і депутати від "Народного фронту" заповнили електронні декларації. Ми виконали своє слово сповна. Тепер черга за рішенням Євросоюзу", - підкреслив Максим Бурбак.

Керівник фракції також наголосив, що "Народний фронт" вважає неприпустимим рішення Єврокомісії щодо розширення доступу "Газпрому" до газогону OPAL.

"Мета Росії – позбавити Україну 2 млрд доларів доходів від транзиту газу і взяти під контроль транзиту. "Народний фронт" публічно звертався не допустити цього рішення", - підкреслив він.

Максим Бурбак нагадав і про санкції щодо Росії: "Народний фронт" послідовно і жорстко відстоює інтереси України і постійно наполягає на продовжені і розширенні санкцій проти Росії. 

"Ми наполегливо закликаємо наших партнерів не загравати з агресором і ухвалити рішення не лише про продовження, а й про розширення санкцій. Подивіться, яку криваву трагедію розігрує Путін в Україні і Сирії. Уроки історії мають вчити", - резюмував Максим Бурбак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua