Максим Бурбак: Українська армія - одна з найсильніших армій світу (відео)
середа, 18 квітня 2018, 22:31

Підняття українських Збройних Сил в рейтингу найсильніших армій світу – це результат політики, започаткованої Урядом Арсенія Яценюка в 2014 році.

Про це наголосив керівник фракції “Народний фронт” Максим Бурбак під час ефіру на одному з телеканалів.

“Ми пам`ятаємо, що було з армією в 2014 році. Її не було. І це результат тих надзусиль, які зробило суспільство, які зробили волонтери. І ті рішення важливі, які були прийняті Урядом Арсенія Яценюка, Секретарем РНБО Олександром Турчиновим - це фінансування національної безпеки та оборони на рівні не менше 5% ВВП”, - наголосив він.

“3 роки поспіль, і Уряд Гройсмана це також робить, - основна вимога “Народного фронту” при голосуванні за Державний бюджет – фінансування національної безпеки та Збройних Сил на рівні не менше 5% ВВП. В цьому році - 164 млрд гривень. Тому це результат тієї політики”, - підкреслив керівник фракції.

Він також наголосив, що українські Збройні Сили стримують ворога не лише захищаючи територію своєї держави, але й територію Європи.

“Я вважаю, що наша армія є найкращою армією в Європі, яка стримує ворога не лише захищаючи Україну, а й захищаючи увесь світ. Наступні роки покажуть, що ми будемо підвищуватись в цьому рейтингу”, - зазначив Максим Бурбак.

Він додав, що одним з важливих та правильних рішень у 2014 році було підвищення втричі заробітних плат військовослужбовцям.

“Було прийнято правильне і зважене рішення Урядом Арсенія Яценюка – це підвищення зарплатні військовослужбовцям втричі. Цей курс треба продовжувати”, - підкреслив Бурбак.

На його переконання, в реформуванні армії Україна повинна докласти максимум зусиль. І про це має бути прописано в законі про нацбезпку, який зараз перебуває на розгляді в профільному комітеті.

“Всі поправки маємо погодити з нашими західними партнерами, адже ми маємо перейти на стандарти НАТО”, - наголосив він.

Максим Бурбак також зауважив, що рух до НАТО та проведення реформ в країні повинні відбуватися паралельно.

Довідково 

Збройні Сили України за рік піднялися на одну сходинку в рейтингу найсильніших армій світу Global Firepower і посіли 29 місце. Всього в рейтингу 136 країн.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua