Максим Бурбак: Успіхи децентралізації - чесно сплачені податки в місцеві бюджети
п’ятниця, 3 травня 2019, 15:16

Сокирянська об'єднана територіальна громада Чернівецької області додатково залучила до свого бюджету понад 380 тис грн від продажу права оренди земель сільськогосподарського призначення за межами населеного пункту.

Про це повідомив народний депутат від 204 виборчого округу, керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак на сторінці Facebook.

"Як і просив тоді голову Сокирянської ОТГ Василя Равлика, всю землю надавати в оренду через прозорі аукціони. І ось результат! Так тримати! Зрозуміло тепер чому місцеві аграрії-латифундисти проти реформи з децентралізації влади. Бо доведеться чесно сплачувати податки в місцеві бюджети", - прокоментував успіхи ОТГ Максим Бурбак.

Сокирянська міська об’єднана територіальна громада, згідно з рішенням Уряду, одна з перших в Чернівецькій області отримала навесні 2018 року землі сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів загальною площею 426.0 га.

Частину цих земель  уже надано у власність учасникам АТО для ведення особистого селянського господарства.

Довідково: На виконання рішення Уряду, в рамках децентралізації у сфері земельних відносин, Держгеокадастр з 1 лютого минулого року здійснює передачу державних сільгоспземель у комунальну власність об’єднаних територіальних громад. Загалом у 2018 році 647 ОТГ, які були утворені до 2018 року, отримали у комунальну власність 1,45 млн га державних земель сільськогосподарського призначення.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua