Максим Бурбак: В Конституції 2004 року закладений інституційний конфлікт між гілками влади (відео)
субота, 30 січня 2016, 12:13

«Народний фронт» та Прем’єр-міністр ініціюють написання нової Конституції після широкого обговорення з громадськістю, а не внесення кулуарних правок в парламенті.

Про це заявив Голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак в ефірі програми “Політклуб Віталія Портнікова” у п’ятницю 29 січня.

“Чому зараз відбувається таке протистояння? Ми живемо за Конституцією Симоненка, Медведчука, Мороза, в яку було закладено інституційний конфлікт. Тому ми вийшли з ініціативою написання нової Конституції України. І треба, щоб народ прийняв рішення: приймаємо чи ні”, - наголосив Максим Бурбак.

Він нагадав, що «Народний фронт» пропонує винести на обговорення  питання державного устрою, розподілу влади і відповідальності між гілками влади, очищення суддівської гілки влади, взаємовідносини між центром і регіонами, геополітичний вектор розвитку країни.

“Це треба зробити, щоб кожен наступний президент не хотів зробити, як зробив Янукович у 2010 році”, - підкреслив Бурбак.

За його слова, одночасно  треба змінювати Закон про референдум. Депутати «Народного фронту» розробили і зареєстрували ще минулого року в парламенті відповідний законопроект.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua