Максим Бурбак: Верховна Рада повинна дозволити запустити реформи в газовій сфері (відео)
понеділок, 5 жовтня 2015, 12:13

Одним із найважливіших питань цього тижня для Верховної Ради мають стати законопроекти, які дозволили б запустити реформу в газовій сфері, наголосив голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак під час Погоджувальної ради у понеділок, 5 жовтня.

«Незабаром розпочнемо опалювальний сезон, тому одним із найважливіших питань цього пленарного тижня буде прийняття законопроектів, які дозволили б запустити реформу в газовій сфері.  Це урядові законопроекти щодо побудови нової моделі ринку природного газу №№3072, 3073, 3074, 2352а», - підкреслив Максим Бурбак.

Він також наголосив, що Уряд  накопичив близько 1,3 мільярда доларів для опалення в осінньо-зимовий період. І тепер головне завдання -  зменшити споживання газу. Оскільки через те, що в країні не було зроблено таких кроків 20 років тому, Україна втратила два десятки мільярдів доларів. 

Голова фракції «Народний фронт» також акцентував увагу Голови парламенту на необхідності пришвидшити розгляд чотирьох законопроектів щодо передачі на місця додаткових функцій з надання адміністративних послуг. Вони були прийняті парламентом у першому читанні ще 14 липня.

«З 1 січня 2016 року всі гроші, які будуть надходити за надання адміністративних послуг, будуть лишатись в місцевих бюджетах. Наразі вже маємо перевиконання місцевих бюджетів понад 40%. Це буде додатковою можливістю залучити гроші, які будуть лишатись на місцях, і громади будуть самі вирішувати, куди їх витрачати», - підкреслив Максим Бурбак. 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua