Максим Бурбак: Вибори до російської Держдуми на окупованих територіях – це приклад цинічної зневаги міжнародного права (відео)
вівторок, 20 вересня 2016, 10:57

Верховна Рада повинна відреагувати на вибори до Держдуми Росії і прийняти постанову про невизнання цих так званих виборів.

Про це заявив з трибуни парламенту керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Ми повинні відреагувати, ми як українці,  на той фарс, який відбувся останніми вихідними у Росії  - це вибори до так званої  Державної Думи. Впевнений, в цьому парламенті є більшість патріотів, хоча й присутня  російська агентура", - наголосив Бурбак.

"Кремль проводив вибори на українській території. Але ці вибори стали зразу нелегітимними, бо проводились на території незаконно анексованого Криму, на території української держави", - підкреслив він.

Максим Бурбак відзначив, що відповідно до проекту постанови, авторами якої є депутати "Народного фронту", Верховна Рада України не визнає легітимність Державної Думи і  не визнає проведені вибори. 

"Вибори у Думу Росії на окупованих територіях України і Грузії – це приклад цинічної зневаги прав людини і міжнародного права", - наголосив керівник  фракції. 

"Закликаємо Президента порушити питання на Генеральній Асамблеї ООН. Делегація України в ООН  має використати всі наявні засоби для міжнародного невизнання незаконних парламентських виборів у Росії. Міністерство закордонних справ повинно провести таку ж роботу в інших міжнародних організаціях, а також парламентських асамблеях", - наголосив Максим Бурбак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua